|
Edwin Dijkstra
Eigenaar Edventure Foodexperience
‘Edventure Foodexperience is meer dan alleen catering, we bieden duurzame ervaringen die volledig aan de wensen van onze gasten voldoen; zogenaamde Edventures. Ik probeer een aanvulling te zijn op de locale horeca, in plaats van een concurrent. Daarom bied ik ook op maat gemaakte oplossingen voor collega’s met een hulpvraag. Dat kan om het uitlenen van personeel gaan, maar we verhuren ook regelmatig foodtrucks en Ofyrs.
Ik ben niet perse een ‘geitenwollen-sokken-type’ maar ik ga wel heel bewust om met voeding en met name foodwaste. Zo gebruik ik tijdens events alleen maar biologisch afbreekbare disposables waarin we onze gerechten serveren. Als we de Ofyr aansteken, gaan daar alleen afgedankte houten pallets in of overgebleven hout van de plaatselijke timmerman. Ook let ik heel goed op de hoeveelheid die we serveren. Mensen krijgen altijd genoeg, maar ik hoef naderhand amper overgebleven voedsel weg te gooien. We gebruiken voor onze foodtrucks onder andere oude, afgeschreven brandweerwagens. Trucks met een ziel die een nieuwe bestemming krijgen.’
Edwin’s maatschappelijke betrokkenheid gaat verder dan alleen de Foodexperience.
‘Het is nog toekomstmuziek maar we willen op scholen ook een stukje bewustwording gaan kweken. Door kookworkshops te gaan geven laten we de kinderen zien wat je met producten kunt doen.’