BIJZONDER KAMPEN - EDITIE 4

kampen

BIJZONDER KAMPEN - EDITIE 4

30/10/2018 in Magazine

Kampen uit de kunst

“Kun je ook zo genieten van onze Kamper binnenstad, de stadsbrug over de IJssel, de robuuste kerktorens en van de maar liefst 500 andere Rijksmonumenten? Ik wel, hoewel ik moet bekennen dat ik ook niet alles ken en niet overal binnen ben geweest. 

Maar dat gaat veranderen, al is het maar om mijn dochter bekend te maken met al dat moois én leuks. Wat te denken van ons Stedelijk Museum, de Kamper Koggewerf, het Ikonenmuseum en ons jongste museum, ’t Huys der Kunsten, gevestigd in het oudste stenen huis van de stad. Bijzonder toch? En nog mooier is dat je het hier allemaal terugleest en beleeft, alsof je er zelf bij bent.

En niet alleen de gebouwen zijn bijzonder, ook de Kampenaren zelf. Wist je dat één van de experts van Tussen Kunst & Kitsch, Joseph Estié, onze plaatsgenoot is? Hij, maar ook zeven minder bekende kunstkenners en -scheppers vertellen in dit magazine hun verhaal.

Wat ons bindt? Allen zijn het Kampenaren die met hun kennis, hart en werk echte ambassadeurs van onze stad zijn. Benieuwd naar hun verhaal en hun soms verrassende kijk op onze stad? Laat je verwonderen door BijzonderKampen. En trek er eens met een stadsgids op uit, die je echt alles kan vertellen. Zie www.hetkampenvan.nl.”

Lees het magazine hier online